Gizlilik ve Güvenlik Şartları | Global Kariyer

Gizlilik ve Güvenlik Şartları

GLOBAL KARİYER tarafından verilen her türlü kurs, eğitim ve hizmet Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Reşat Aksoy İş Merkezi, No:138/1, Alsancak/İZMİR adresine kayıtlı G.K.M. Özel Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti.’ne aittir ve bu şirket tarafından işletilmektedir. 

Firmamız, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir. 

  • GLOBAL KARİYER’den kurs, eğitim ve hizmet alan kişiler kayıt esnasında doldurdukları kayıt bilgi formunda ve de kurumumuzda eğitim gördükleri sırada doldurdukları çeşitli form ve anketlerde kendilerine dair bir takım kişisel verileri  (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) yapılan kurs, eğitim, hizmet işinin doğası gereği GLOBAL KARİYER ile paylaşmakta; GLOBAL KARİYER de yine işin doğası gereği bu bilgileri toplamaktadır.
  • GLOBAL KARİYER bazı dönemlerde öğrencilerine veya öğrenci velilerine kampanya bilgileri, açılan yeni eğitimler hakkında bilgiler ve teklifler gönderebilir. Öğrencilerimiz veya velileri bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi GLOBAL KARİYER’e kaydolurken yapabilir, kayıt sonrasında ise bahsi geçen bilgileri alıp almama konusunda GLOBAL KARİYER ile iletişime geçebilir.
  • Öğrencilerimizin veya velilerimizin GLOBAL KARİYER ile iletişime geçmek amacıyla vermiş oldukları cep telefon numarası veya e-posta adresi gibi iletişime dair kişisel veriler kullanıma amacı ve de 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen hallerde belirtilen kamu kurum ve kuruluşları dışında hiçbir üçüncü kişiye aktarılmayacak ve açıklanmayacaktır. GLOBAL KARİYER kayıt bilgi formu ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, öğrenci veya velisinden talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir.  Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. 
  • GLOBAL KARİYER tarafından talep edilen bilgiler veya öğrenci yahut velisi tarafından sağlanan bilgiler, GLOBAL KARİYER üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; GLOBAL KARİYER ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, kayıt bilgi formu ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.
  • GLOBAL KARİYER’e ait internet sitesinde ortaya çıkan veya çıkabilecek sorunların tanımlanması veya internet sitesi üzerinden verilen veya verilebilecek hizmetler ile ilgili çıkabilecek sorunların ya da uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, GLOBAL KARİYER internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların IP adresini kaydedebilir ve bunu kullanabilir.. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.
  • GLOBAL KARİYER, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. 

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ 

GLOBAL KARİYER, kendisine ait internet sitesi üzerinden online ödeme ya da online başvuru yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır. 

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur. 

Online olarak kredi kartı ile yapılan ödeme ve başvuruların ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği GLOBAL KARİYER tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, sitemizde ilk defa online ödeme ve başvuru işlemi yapan kurs,eğitim veya hizmet alan kişinin veya velisinin ilgili aşamayı geçebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir. 

Online ödeme ya da başvuru esnasında verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Bahsi geçen bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, online başvuru ve ödeme işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır. 

MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ 

Kredi kartı mail-order yöntemi ile GLOBAL KARİYER’e göndereceğiniz kimlik ve kredi kart bilgileriniz GLOBAL KARİYER tarafından gizlilik prensibine göre saklanacaktır. Bu bilgiler olası banka ile oluşabilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60 gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında GLOBAL KARİYER’e göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır.  

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR 

GLOBAL KARİYER,  internet sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. GLOBAL KARİYER, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. GLOBAL KARİYER’e ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece GLOBAL KARİYER’in kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf web sitelerini kapsamaz.  

İSTİSNAİ HALLER 

Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;

  • Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;
  • GLOBAL KARİYER’in kurs, hizmet, eğitim alan öğrenci veya velisi ile akdettiği kayıt bilgi formu ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;
  • Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;
  • Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir. 

E-POSTA GÜVENLİĞİ 

GLOBAL KARİYER’e ait e-posta adresine, almış olduğunuz veya almayı düşündüğünüz herhangi bir kurs, eğitim ve hizmet ile ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. GLOBAL KARİYER e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

TARAYICI ÇEREZLERİ 

GLOBAL KARİYER, internet sitesini ziyaret eden kullanıcıları ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgilerini teknik bir iletişim dosyası (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet'in kullanımını kolaylaştırır. 

Teknik iletişim dosyası,  siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. 

GLOBAL KARİYER, işbu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. 

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için izmir@globalkariyer.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. GLOBAL KARİYER’e ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. 

Firma Ünvanı: G.K.M. Özel Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti.

Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Reşat Aksoy İş Merkezi, No:138/1, Alsancak/İZMİR

E-posta: izmir@globalkariyer.com.tr

Hemen Bilgi Al